Новини сайту

Закордонні дисертації в вільному доступі

 
 
Фото Олег Герасимчук
Закордонні дисертації в вільному доступі
Олег Герасимчук - Sunday 2 August 2015 8:08 AM
 

 

 

    DART-Europe  - містить повний текст більш ніж 500 000 дисертацій англійською та іншими європейськими мовами. Бази данихDART-Europe представляють роботи вчених з 600 університетів 28 країн Європи.
     
    Dialnet - регулярно поповнююча бази даних містить більше 40000 докторських дисертацій та наукових статтей провідних університетів Іспанії. Дисертації згруповані по університетах.
     
    HAL  - електронний архів містить більше мільйона видань, у тому числі понад 350 000 повнотекстових дисертацій та наукових статей Франції у відкритому доступі. У складі архіву більше 48000 дисертацій представлених, в основному, англійською та французькою мовами.
     
    OATD (Open Access Theses and Dissertations) - міжнародна база даних надає доступ до 2800000 дисертацій та дипломів випускників більш 1000 внз. Більше половини робіт - англійською мовою.
     
    PQDT Open  - Повні тексти дисертацій в базах даних компанії ProQuest’s UMI Dissertation Publishing. Поточна база даних надається відкритий доступ до 27000 робіт.
     
    dissertations.se  - Колекція шведських дисертацій, яка містить понад 54 000 дисертацій на різних європейських і східних мов. Близько половини робіт, представлені у відкритому доступі.
     
    theses.fr  - бази даних, створена в рамках проекту інформаційної забезпечення вищої освіти за підтримки Міністерства освіти Франції. Включає в себе більше 30 000 дисертацій в університетах Франції, в основному французькою та англійською мовами.
     
    CiNii Dissertations  - інформаційний ресурс, який надає доступ до бібліографічної інформації інститутів в Японії.
     
    NDLTD  - інформаційна система, міжнародної організації Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD), забезпечує пошук повнотекстових дисертацій відкритого доступу або відомості про дисертації обмеженого доступу.